Om oss

Om oss

Widelake är en frilufsförening som idag har ca 250 medlemmar. Vi i föreningen har ett gemensamt intresse för friluftsaktiviteter där vi kan vistas ute i naturen, umgås och ha trevligt. Snöskoteråkning har kommit att utgöra den största delen av vår verksamhet, men vi arrangerar även andra aktiviteter som tältning, badresor mm.

Under vinterhalvåret anordnar vi skoterträffar, familjedagar, fjällresor till Jorm och Saxnäs, skoterturer mm. Och de brukar vara väldigt uppskattade utav alla som deltar.

Vi märker för varje år att intresset, aktiviteterna och att antalet aktiva personer ständigt ökar. Åldern spelar ingen roll, vi har allt ifrån nyfödda upp till ca 75 år, som gärna tar sig en tur i Bredsjöskogarna. Detta glädjer oss väldigt mycket! Alla förslag ni har på aktiviteter mm mottager vi gärna eftersom att vi vill se till att alla i vår förening kan känna sig stolta och glada över att vara medlemmar i Widelake.

Historia

Föreningen startade 1993 för att få våra aktiviteter organiserade och mer strukturerade. Detta för att ta vara på vårt och andras intresse, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken samt värna om snöskotern och dess existens.

Vårt namn, Widelake, kommer av en direkt översättning av ”Bred Sjö” , vilket vi anser vara ett passande namn när en stor del av verksamheten är förlagd i Bredsjön, ca 4 mil nordväst om Timrå.

Leder och klubbstuga

I skogarna runt Bredsjön preparerar vi ca 10 mil skoterleder. Det finns även tillgång till en klubbstuga , som är belägen vid Gäddbäcksmyren, ca 1 mil nordväst om Bredsjön.

Stugan står alltid öppen, så ni är välkommna in!

Om ni har intresse av att delta i ideellt arbete , så är ni välkommna att höra av er. Det kan vara allt ifrån att röja eller sladda leder, snickra på klubbstugan eller vara med och arrangera olika aktiviteter. Vi är öppna för förslag och mottager dem mer än gärna!

GDPR

Vår kassör är ansvarig för vårt medlemsregister. Vill du kontakta denne så finns kontaktuppgifterna på vår hemsida www.widelake.nu under styrelsen.

Vi sparar namn, adress och födelseår till våra medlemmar.

Vi sparar detta för att kunna göra utskick till medlemmarna och för att söka kommunala bidrag. Vid bidragansökningarna vill kommunerna veta i vilka olika ålderspann vi har medlemmar.

Rabatter

Följande rabatter erbjuds Widelakes medlemmar
Svedea skoterförsäkring
Vi samarbetar med SVEDEA Motorförsäkring
Som medlem i skoterklubben får du därför 10% rabatt på din skoterförsäkring hos SVEDEA. Vi hoppas genom detta att DU som medlem kan spara en slant på DIN skoterförsäkring, samtidigt som klubben även får tillbaka lite bonus.
Mer info om försäkringen finner du på www.svedea.se

Snöskoterbolaget i Vännäs
Ni får 10% rabatt på ordinarie pris på alla begagnade delar
Uppge rabattkod ”Widelake”
www.snöskoterbolaget.se